TOP30 INGYENES mareketingeszköz magyar piacra

Más eszközök szükségesek egy amerikai cégnek, mint egy magyar KKV-nak. Az alábbi lista magyar KKV-k marketingjének hatékonyságnöveléséért lett összegyűjtve. 

Miben lenne szükséged segítségre? Válassz!

 

Facebook, Instagram posztoláshoz

Időzíts Instagramra IS és Facebookra egy csapásra

Az instagram posztok időzítésée sokáig nem volt megoldott, de szerencsére elérhető a Creator Studio, amivel pushüzenetek NÉLKÜL időzíthetsz Instagramra is!

A legális, jogtiszta képek királya

Ugyen nem a Google-ből keresel magadnak képeket? Ha még nem ismered, akkor imádni fogod, mert nem csak fotókat, hanem vektoros képeket is tudsz keresni.

Nem tudod mit posztolj? Most megtudod!

Vigyázz, egy témára akár többszáz tartalomötletet is kaphatsz, de azt ígérem, hogy ennek használata után számos ötleted lesz

Nem kell grafikusnak lenned ahhoz, hogy szép képeid legyenek

A Canva segítségével előre kialakított sablonok alapján mégis egyedi képeket tudsz szerkeszteni, amiket legálisan használhatsz fel különböző képméretben (négyzetes, fekvő stb.)

Ingyenes Online Photoshop

Ha a Canva nem elégíti ki igényeidet akko az ingyenes, telepítésmentes online “Photoshop” javasolt, amivel szinte mindent meg tudsz csinálni, amit a rendes, hivatalos programmal is. Grafikusoknak azért nem ajánlott.

Sikeres tartalmakból inspirálódnál?

A Buzzsumo korábbi sikeres tartalmakat listáz az általad keresett témákban. Nem kereshetsz végtelen sokat ingyenesen, de érdemes élni az ingyenes lehetőségekkel.

Blogoláshoz

Karakter és szó számláló

500 szó alatt nem érdemes semmilyen blogbejegyzést publikálni, de ha a szövegszerkesztődben nincs számláló, akkor pillanatok alatt megtudhatod, hol tartasz. 

700 blogbejegyzés cím generálása egy kattintásra

Az ütős headline nagyon fontos, ezen múlhat akár a blogbejegyzésre szán munkád eredményessége. Az általad megadott kulcsszót beírva 700 headline ötletet kapsz.

250 blogtéma generálása általad választott témákban

Ezzel feltöltheted jó időre a tartalomnaptáradat, bőven megéri a feliratkozást a Hubspot oldalán. 

Facebook és Google hirdetések

Jól működik a Facebook pixelem?

Ellenőrizd ezzel a Chrome bővítménnyel, a pixeld. Sok fejfájástól kímél meg téged, ha ezt az 1 perces ellenőrzés elvégzed. Pszt! A konkurensek oldalán is láthatod 😉

Milyen Google tagek vannak telepítve? Jól működnek?

Ez az eszköz is egy visszacsatolásként működhet számodra, hogy a weboldalba minden szükséges forráskód bekerült ÉS  a megfelelő helyre is. Ez is működik a konkurensek oldalán is 😉

Nézd bele bárkinek a hirdetéseibe

A legnagyobb végektől a szomszéd falu zöldségesének a hirdetéseit mind láthatod, Facebook oldal alapján tudsz keresni. Költési összegeket természetesen nem, de hirdetési stratégiát ki tudsz következtetni akár.

Mire hirdess Google Adsben?

Mielőtt akár egy forintot is elköltesz Google hirdetésekre, érdemes a kulccszótervezővel előzetesen felmérni, milyen kulcsszavakra mennyi keresés van, mielőtt teljesen melléfognál.  

20%-os szabály ellenőrőzése Facebook hirdetések esetén

Ugye tudod, hogy nem szerencsés túl sok szöveget a képre tenni Facebook hirdetések esetén? Használd erre a Facebook hivatalos eszközét!

‼️Ezt imádni fogod!😜

…azért túlzásba esni nem kell, de néha feldobhatod a hirdetéseidet (Facebook) egy pár emojival. Ctrl+C, Ctrl+V.  Ugye, milyen  egyszerű?

⬇️⬇️

Elemzés, analitika

Kötelező. Nem csak bekötni, használni is!

A Google Analyticset remélem, nem most látod először, hanem aktívan használod is, ami azt jelenti, hogy méred a konverziókat/webshopod vásárlásait!

Ülj le a weboldalad látogatói mellé

Tényleg olyan, mintha ülnél mellettük, és néznéd, miket csinálnak a weboldaladon, nem viccelek 🙂 Ha nem hiszed, próbáld ki, vegyél fel munkameneteket, készíts hőtérképes elemzéseket!

Milyen linkre kattintantanak, és hányan?

Minden létező linket tudsz mérni, akár olyat is, ami nem a saját weboldaladra mutat. Mérd meg, mi érdekli a követőidet, és készíts olyan tartalmakat, amik iránt többen érdeklődnek!

Tűpontos nyomonkövetése a forgalmadnak

A bitlynél komolyabb nyomonkövetésre alkalmas eszköz az UTM paraméterezés. Ehhez a Google URL buildere kiváló eszköz, a leírás segít az UTM pareméterek beállításában picit.

Hírek, információ begyűjtése általad választott témákban

Mikor említik meg a márkádat valahol? Milyen friss iparági hírek vannak? Beállíthatsz értesítőket Google Alertsben általad választott kulcsszavakra, így hetente/naponta kapod az összefoglalókat a témáidról.

Tapogasd le, mi történik a világban

A Google Trends segítségével akár 5-10 évre visszamenőleg elemezhetsz keresési trendeket, de az aktuális forró topikokat is kutathatod régió szerini bontásban Magyarországon is!

Előrébb kerülni a Google keresőben

Kötelező: Google Search Console

Felderítheted az oldalad hibáit (amikért a Google büntethet), nyomonkövetheted a teljesítményedet megnézheted, hogyan találnak rád a keresőből. Kötelező.

Hogy lát téged a Google?

A Google Page Insights segít abban, hogy láthasd, hogyan látja a Google a weboldaladat sebesség szempontjából elsősorban. Javaslatokat is tesz arra, hogyan tudnál fejlődni, amit leginkább a webfejlesztődnek mutass meg.

Mobilbarátnak lát téged a Google?

Nem elég mobilbarátnak lenni, annak is kell látszani a Google szemében, teszteld le, ha még nem vagy benne biztos, hogy ez rendben van!

Igazodj el a linképítés útvesztőjében

A MOZ lin explorerje segít abban, hogy lásd, milyen oldalak hivatkoznak rád, azok milyen minőségűek. Emellett azt is látod, milyen hivatkozásokat vesztettél el.

A legalapabb technikai SEO eszköz

Ha most kezdesz a SEO-val foglalkozni, akkor ez az egyik indulóeszköz, amit javaslok. Van átfedés más eszközzel, de minképp futtass le egy tesztet az oldaladon.

Mobilbarátnak lát téged a Google?

Nem elég mobilbarátnak lenni, annak is kell látszani a Google szemében, teszteld le, ha még nem vagy benne biztos, hogy ez rendben van!

Egyéb hasznos eszközök

Takarékoskodj a képeid fájlméretével

Tömörítsd minőségromlás nélkül a képeidet a weboldalra, blogbejegyzéseidbe, hogy kellemesebb legyen böngészni, gyorsabb legyen az oldalad

A legjobb Youtube plugin ingyenesen

A videók elemzési adatairól egy új dimenzió fog megnyílni számodra, ha elkezded használni ezt a plugint. 

Vajon mivel készült mások weboldala?

Nézd meg, milyen technológiákkal készítette el az oldalát… Bárki. Csak beilleszted az URL-t, és láthatod milyen eszközök felhasználásával készült.